ریسک های ساخت سبز در امارات متحده عربی:

پروژه‌های ساخت‌وساز سبز از پروژه‌های سنتی ریسک های بیش تری دارند. هدف این مقاله شناسایی و ارزیابی ریسک‌های پروژه‌های ساخت ‌و ساز سبز در امارات‌ متحده‌ عربی است. این کار به ذینفعان پروژه کمک می‌کند تا این ریسک‌ها را در پروژه‌های خود مدیریت کنند. ریسک‌های ساخت و ساز پایدار به طور کلی به پنج گروه تقسیم شوند: ریسک های مدیریتی ، مهارت های فنی، تشکیل گروه کاری آشنا با ساختمان های سبز، تامین مصالح سبز و ریسک های نظارتی و اقتصادی.

در مجموع سی ریسک بر اساس شدت ریسک (احتمال ریسک ضرب در اثر ریسک) در اجرای پروژه های سبز شناسایی شده است. از میان این موارد، پنج ریسک اصلی پروژه ها شامل کمبود بودجه کارفرما، اطلاعات طراحی ناکافی یا نادرست، تغییرات طراحی، برنامه فشرده غیر منطقی برای ساخت‌وساز و تعریف ضعیف محدوده پروژه هستند. شناسایی و ارزیابی این ریسک ها بخش مهمی از مدیریت ریسک پروژه را به خود اختصاص می دهد. این امر امکان برنامه‌ریزی و کنترل مناسب ریسک و پیشرفت مناسب پروژه را فراهم می‌آورد.

این ریسک‌ها می توانند تاثیر منفی بر دستیابی به اهداف پروژه های ساخت و ساز سبز در امارات‌متحده‌عربی داشته باشند. ریسک ممکن است باعث تاخیر در برنامه زمانی، هزینه‌های مازاد و مشکلات ایمنی و کیفی در اجرای پروژه شود. مدیریت ریسک به عنوان یک فرآیند رسمی و منظم برای شناسایی سیستماتیک، تجزیه و تحلیل و پاسخ گویی به ریسک‌ها در طول چرخه عمر یک پروژه تعریف می شود. مطالعات متعددی در مورد مدیریت ریسک های صنعت ساختمان در کشورهای مختلف انجام شده‌است. براساس پژوهش ها، مهم‌ترین ریسک در امارات ‌متحده ‌عربی تورم و تغییرات ناگهانی در قیمت‌ ها است. تاخیر، یک ریسک عمده دیگر در صنعت ساخت ‌و ساز امارات‌متحده‌عربی است.

با توجه به ریسک های موجود، ساخت‌ و ساز سبز در امارات ‌متحده ‌عربی  با موانعی جدی روبرو است. این ریسک‌ها شامل موارد پیش گفته می باشند اما محدود به آن ها نمی شوند. مطالعه اخیر انجام شده بر روی ساختمان‌های سبز نشان می‌دهد که برخی ریسک ها مانند تورم در پروژه‌های سنتی و سبز یکسان باقی مانده‌اند. با این حال، برخی ریسک های دیگر وجود دارند (تامین مصالح سبز) که تنها برای پروژه‌های سبز مطرح می شوند. نتایج همچنین نشان داده است که برخی ریسک ها مانند تغییرات طراحی و کیفیت ضعیف ساخت‌وساز در پروژه های سبز بحرانی تر از پروژه های سنتی هستند چرا که ماهیت این پروژه های را بطور کامل زیر سوال می برند.

ساختمان سبز امارات

حمایت از ساخت سبز در امارات متحده عربی

توسعه پایدار، فرآیند دستیابی به نیازهای روزمره ما در عین حفظ منابع بنیادی زمین برای نسل‌های آینده است. ساخت‌وساز سبز به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار به طراحی، ساخت‌ و بهره‌برداری از پروژه‌های ساختمانی در راستای حمایت از محیط زیست می پردازد. در فرآیند دستیابی به این اهدف، پروژه‌ها باید از طریق روش های ساخت توسعه یافته و فناوری های نوین ساختمانی انجام شوند. صنعت ساخت‌وساز اثرات زیادی بر جامعه، محیط‌زیست، اقتصاد و اجتماع دارد.

درست است که افراد در طول روز انواع مختلفی از زباله‌های جامد تولید می‌کنند. با این حال، صنعت ساختمان بزرگ‌ترین تولید کننده زباله در شهرهای جهان است. با رشد صنعت ساختمان در امارات‌متحده‌عربی، این کشور به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان زباله تبدیل شده‌است که ۷۵ درصد زباله های آن حاصل از ساخت‌وساز است. کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس(GCC) همچنین بالاترین نرخ انتشار دی‌اکسید کربن در سرانه جهانی را داشته اند.

پروژه‌های ساخت‌وساز سبز اخیرا در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته‌اند. افزایش هزینه‌های مصالح ساختمانی سنتی و همچنین قیمت‌ انرژی و قانون گذاری های جدید در حوزه ساختمان در کشورهای پیشرفته از جمله عواملی هستند که مردم را به فکر ساخت و ساز پایدار سوق داده است.

صنعت ساخت‌وساز امارات طی سال‌های گذشته رونق زیادی داشته‌است. این جهش در سال ۱۹۹۶ آغاز شد و در سال ۲۰۰۷ درست قبل از بحران بزرگ مالی به اوج خود رسید. تلاش برای دستیابی به توسعه پایدار در زندگی روزمره ما توسط فعالان محیط‌زیست در مقیاس کوچک مورد تشویق قرار می‌گیرد و اخیرا توسط دولت اجرا می‌شود. چرا که این تغییر به سمت توسعه پایدار به زودی به یک ضرورت تبدیل خواهد شد.

یک نمونه از این اقدام، ابتکار Estidama در ابوظبی است که توسط شورای برنامه‌ریزی شهری ابوظبی راه‌اندازی شده است. هدف از این ابتکار، ایجاد جوامع پایدار تر با معرفی سیستم رتبه بندی است که پروژه‌های ساخت‌وساز را براساس میزان اعتباری که به دست آورده‌اند اعتبارسنجی می کند. هر یک از این اعتبارات بیانگر برآورده ساختن یکی از شاخه های توسعه پایدار است. ابوظبی مقادیر حداقلی از اعتبار را برای تامین بودجه همه پروژه‌ها الزام نموده است. به همین ترتیب، در دبی نیز شهرداری مفهوم ساخت‌وساز پایدار را از طریق معرفی طرح ساختمان سبز اجرا می‌کند. این طرح در حال اجرا بوده و در تمام ساختمان‌های جدید در دبی از سال ۲۰۱۴ اجرا شده‌است. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که علاقه و آگاهی رو به رشدی در مورد طرح ساختمان سبز و ایده تغییر به سمت توسعه پایدار در جامعه بوجود آمده است.

با توجه به بررسی تجربیات ساخت‌ و ساز سبز در امارات ‌متحده ‌عربی و ورود این مبحث به صنعت ساختمان ایران در آینده نه چندان دور، پیشنهاد می شود پیش از ورود نادانسته به مسئله ساخت و ساز سبز، به بررسی جوانب مسئله و ریسک های پیش روی آن پرداخته شود.

مقاله مرجع:

مقاله ساخت و ساز سبز در امارات

مشاهده مقاله

مطالب مرتبط

طراحی تجهیز کارگاه با مدلسازی اطلاعات ساختمان

طراحی تجهیز کارگاه با مدلسازی اطلاعات ساختمان: در این مقاله به تشریح مبانی عملکرد نرم[...]

ادامه
بازیافت نخاله های ساختمانی در دپو پسماند

بازیافت نخاله های ساختمانی در دپو پسماند: در این مقاله به بررسی مزایای بازیافت نخاله[...]

ادامه
ارزیابی اقتصادی کارخانه بازیافت پسماند ساختمانی

ارزیابی اقتصادی کارخانه بازیافت پسماند ساختمانی: ضایعات ساختمانی به عنوان یکی از عوامل تهدید محیط[...]

ادامه
استفاده از ضایعات بتنی در راهسازی

کاربرد ضایعات بتنی حاصل از تخریب ساختمان: استفاده از ضایعات بتنی در راهسازی بجای دپو[...]

ادامه
مشخصات فنی بتن با مصالح بازیافتی

بتن با سنگدانه بازیافتی: ضایعات بتنی یکی از مصالح اصلی تولید شده از تخریب ساختمان[...]

ادامه
LOD در مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)

مدل BIM برای چه کسی تهیه می شود؟ مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) با ظهور مفاهیمی[...]

ادامه
صنعتی سازی ساختمان

ساختمان سازی در انقلاب صنعتی چهارم: صنعت ساختمان نیازمند سازمان های کارآمدتر، فرایندهای موثرتر و[...]

ادامه
جداساز لرزه ای

جداساز لرزه ای چیست؟ در این مقاله توضیح می دهیم که جداساز لرزه ای (Seismic[...]

ادامه
چالش های پرینت سه بعدی ساختمان

پرینت سه بعدی به معنای چاپ لایه لایه یک محصول در فضای سه بعدی است.[...]

ادامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.