امروزه مردم بیشتر از هر زمان از جنبه های منفی رشد ناپایدار اقتصادی، گسترش سریع و تغییر و تحول اساسی در صنعت و افزایش استفاده از منابع طبیعی آگاهی دارند. در همین راستا اهمیت رشد و گسترش پایدار در حفاظت از محیط زیست و تامین آرامش و کامیابی بشری به رسمیت شناخته شده و از جایگاه ویژه ای بهره مند گردیده است. صنایع عمرانی و ساختمانی سهمی عظیم در مسایل مربوط به محیط زیست دارند که از جمله می توان ساخت و ساز غیر اصولی که منجر به افزایش نشر آلودگی های مشتقات کربنی (شامل کربن دی اکسید و …) و تغییرات اقلیمی، کمبود منابع و هدر رفت در تولید می شود را نام برد. از این رو، ساخت و ساز سازگار با محیط زیست از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
حوزه ساختمان و عمران می تواند در کاهش زیان های زیست محیطی بسیار موثر باشد اگر روش های ساخت سازگار با محیط زیست و همچنین مصالح سازگار با طبیعت برای اینگونه فعالیت ها بکار گرفته شوند. بنابراین ساخت و ساز پایدار و متناسب با طبیعت اقلیمی اطراف پروژه به عنوان یکی از عوامل مهم رشد سازگار با محیط زیست معرفی می شود.
هرچند پژوهش های زیادی بر فواید ساخت و ساز سازگار با محیط زیست تاکید نموده اند. اما به نظر می رسد سازندگان هیچ علاقه ای در انجام این امر از خود نشان نمی دهند. نظرسنجی ها نشان می دهد این بی اعتنایی سازندگان در حمایت از ساخت و ساز سازگار با طبیعت به دلیل هزینه اولیه بیشتر این نوع ساخت است که تحت عنوان هزینه ساخت سبز معرفی می گردد.
آنچه در ادامه آمده است در تشریح مشکلات موجود در انجام ساخت و ساز سازگار با محیط زیست و هزینه اولیه بیشتر آن است:
- بنابر یک مطالعه انجام شده درخصوص انواع مختلف ساختمان های سازگار با محیط زیست اعم از مسکونی، اداری، تجاری و درمانی نشان داده شده است که هزینه عملیاتی ساخت این چنین ساختمان ها بیش از ۱۲٫۵ درصد بیشتر از ساختمان های معمولی و بودجه ی ساخت آن ها در مجموع ۵ تا ۱۰ درصد بیشتر است.
- برای ساخت مدارس سازگار با محیط زیست در مقایسه با مدارس عادی ۲ درصد هزینه بیشتری لازم است.
- به طور معمول دریافت مجوزهای معتبر ساختمان سبز سبب افزایش ۶ تا ۹ درصدی هزینه های پروژه در کشورهای مختلف شده است.
- با استناد به یک تحقیق انجام شده در مورد ۱۰ ساختمان اداری سبز (سازگار با محیط زیست)، هزینه اضافی ساخت آن ها چیزی در حدود ۵ تا ۸ درصد برآورد شده است.
- برای تجهیز و گسترش ساختمان های موجود به ساختمان سازگار با محیط زیست، هزینه مورد نیاز حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه ساخت ساختمان های معمولی بوده است.
هرچه اختلاف هزینه این ساختمان ها با ساختمان های معمولی بیشتر نمایان می شود، پژوهش ها بیشتر توجه خود را روی هزینه ساخت این نوع ساختمان ها متمرکز می کنند. لذا می بایست تلاش شود مشکل افزایش هزینه اولیه پروژه های سبز به کمک راهکار های دایمی حل و فصل گردد.