نماد سایت ایمن سازان پای

اصول جانمایی تاورکرین در کارگاه

تاورکرین

امروزه تاورکرین به یکی از مولفه های کلیدی تجهیز کارگاه در پروژه های ساختمانی مبدل شده است. لذا توجه به اصول جانمایی تاورکرین در کارگاه و تغییرات چینش تجهیز کارگاه با توجه به فونداسیون، ریل گذاری و شرایط اپراتور تاورکرین، یکی از نقاط حساس پلان جانمایی تجهیز کارگاه را به خود اختصاص داده است.

بهینه سازی مکان قرارگیری این دستگاه به زنجیره ای از عوامل وابسته است. از جمله حلقه های این زنجیره می توان به محدودیت های محل اجرای پروژه، ابعاد و شکل هندسی ساختمان ها، نوع و میزان مصالح مصرفی و قطعاتی که در محل کارگاه مونتاژ می شوند، مشخصات فنی جرثقیل های در اختیار پروژه و طراحی سایر المان های تجهیز کارگاه اشاره نمود. این عوامل برای هر پروژه ساختمانی متفاوت از دیگری خواهند بود و در نتیجه نمی توان اثر آن ها را تنها با تکیه بر دانش و تجربه مهندسان اجرایی مد نظر قرار داد. بلکه به یک برنامه بهینه سازی بسیار قدرتمند نیاز خواهد بود تا تبیین اصول جانمایی تاورکرین در کارگاه و طراحی پلان تجهیز کارگاه را بر عهده بگیرد.

مهمترین عامل در جانمایی هر گونه تجهیزات و تاسیسات در کارگاه، تناسب محل قرارگیری دستگاه با ملزومات کاری است که از آن دستگاه انتظار می رود. اگر مشخصات جرثقیل مورد استفاده، همخوانی لازم را با مشخصات کار نداشته باشد، افزایش هزینه ها، تاخیر در اجرا و ایجاد محیط حادثه خیز از نتایج طبیعی این موضوع خواهند بود. این مسئله برای تاورکرین که به فونداسیون و سازه اختصاصی، ریل گذاری و اپراتور حرفه ای نیاز دارد به مراتب شدیدتر خواهد بود.

بنابراین باید در جانمایی تاورکرین به ابعاد و وزن بارهای احتمالی و فاصله میان نقاط برداشت و تخلیه بار و محدودیت های فضایی موجود در محیط پروژه توجه گردد. در نهایت برنامه های بهینه سازی جانمایی تلاش می کنند تا براساس مولفه های گفته شده به کاهش زمان و هزینه جابجایی بار در کارگاه بپردازند. این برنامه ها از روش های آماری از جمله مونت کارلو و روش های محاسباتی فراابتکاری همانند الگوریتم ژنتیک استفاده می کنند.

امروزه با فراگیر شدن فناوری هایی از جمله سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) ، این امکان حاصل شده است که در پروژه های بزرگ به جانمایی چندین تاورکرین پرداخته شود. به گونه ای که نه تنها تداخلی با هم نداشته باشند بلکه بتوانند کل مساحت کارگاه را پوشش داده و با تعامل با یکدیگر به جابجایی بارهای بسیار سنگین بپردازند.

مقاله مرجع

دانلود مقاله

مطالب مرتبط

اقدامات تجهیز کارگاه در پروژه

اهمیت تجهیز کارگاه: برای اجرای پروژه های ساختمانی به تاسیسات، تجهیزات و ماشین آلات متعددی[...]

ادامه
ضایعات مصالح در پروژه های ساختمانی

ضایعات ساختمانی و محیط زیست: صنعت ساختمان به عنوان بزرگترین مصرف کننده منابع طبیعی در[...]

ادامه
راهکارهای کاهش اتلاف مصالح ساختمانی

راهکارهای کاهش اتلاف مصالح ساختمانی:طراحی طراحی تجهیز کارگاه به منظور افزایش راندمان مصرف مصالح. طراحی[...]

ادامه
تجهیز کارگاه ساختمانی در مگا پروژه ها

اهمیت تجهیز کارگاه در پروژه های بزرگ: گروه ایمن سازان پای، مقالات متعددی در زمینه[...]

ادامه
مدیریت پسماند در پروژه های ساختمانی

مدیریت پسماند در پروژه های ساختمانی: مدیریت پسماند در پروژه های ساختمانی به فرایندی اتلاق[...]

ادامه
خواص سنگدانه های بتنی بازیافتی

کاربرد مصالح بازیافتی ساختمان: مصالح حاصل از تخریب ساختمان های فرسوده، سهم زیادی از ضایعات[...]

ادامه
روش صحیح تخریب ساختمان

استفاده مجدد از ضایعات ساختمانی: در این مقاله به روش صحیح تخریب ساختمان به منظور[...]

ادامه
کاهش اتلاف مصالح در کارگاه های ساختمانی

اهمیت کاهش ضایعات ساختمانی: تحقیقات نشان می دهد که تا ۵۰ درصد از منابع طبیعی[...]

ادامه
اتلاف مصالح و ضایعات ساختمانی

آمار جهانی از ضایعات در صنعت ساختمان: کارهای ساختمانی همچون تخریب یا نوسازی ساختمان های[...]

ادامه
خروج از نسخه موبایل