در این مقاله، مولفه های عملکرد مدیریت پروژه به کمک پژوهش های گذشته به دست آمده است که شامل تکمیل به موقع، تکمیل پروژه منطبق بر بودجه، تجمیع معیارهای با کیفیت، تکمیل ایمن کار و رضایت مشتری می باشد.
بعد از گردآوری مولفه ها به کمک پرسشنامه از ۱۲۱ مهندس خبره و مدیر پروژه در خواست شد تا شیوه های مدیریتی خود را بر اساس این مولفه ها و منطبق بر طیف لیکرت ارزیابی نمایند. سپس پژوهشگران به کمک “مدل یابی معادله ساختاری”(Structural equation modeling) که یک تکنیک تحلیل چند متغیره از خانواده رگرسیون چند متغیره است، ارتباط این مولفه ها با یکدیگر را تجزیه و تحلیل نمودند. نتایج این تحلیل نشان می دهد که تعاملی قوی بین عملکرد پروژه و یکپارچگی مدیریت آن وجود دارد.
اولین مولفه ی مدیریت یکپارچگی، “منشور پروژه” بود که سندی است که آغاز یک پروژه را تصویب می کند. به همین دلیل، تصویب به موقع پروژه برای موفقیت آن، بحرانی و ضروری است. هم چنین از آن جا که منشور پروژه اختیارات مدیر پروژه را تعیین می کند، وجود یک منشور پروژه ی منسجم احتمال موفقیت پروژه را افزایش می دهد.
مولفه ی دیگر “یکپارچگی دانش” است که اهمیت تبادل دانش بین ذی نفعان پروژه و طرفین قرارداد در یک پروژه را نشان می دهد. در این مقاله ثابت شده است که سازمان هایی که در اشتراک دانش موفق عمل می کنند، پتانسیل اجرای موفق پروژه را نیز دارند.
“یکپارچگی فرآیند”، مولفه ی دیگری است که بیان می کند هر چه فعالیت های یک سازمان به طور موثرتری هماهنگ و یکپارچه انجام شوند، با احتمال زیادی، این سازمان عملکرد بهتری در پروژه های خود خواهد داشت.
“یکپارچگی کارکنان” نیز نقش مهمی در موفقیت پروژه ایفا می کند. بنابراین همکاری و هماهنگی میان افراد بر روی فعالیت های پروژه تاثیر می گذارد. مطالعات گذشته نشان داده اند که یکپارچگی، اثربخشی کار تیمی را افزایش می دهد.
از سوی دیگر “یکپارچگی زنجیره ی تامین” به خصوص در پروژه های ساخت و ساز، به عنوان عاملی مهم و حیاتی در اجرای موفقیت آمیز پروژه ها محسوب می شود. هم چنین این مولفه در این مقاله به عنوان عنصر اصلی مدیریت یکپارچگی تعیین شده است.
مولفه ی آخر “یکپارچگی تغییرات” است. تغییرات با خود عدم قطعیت به همراه دارند و به همین علت رسیدگی به موقع به این تغییرات برای موفقیت یک پروژه الزامی است.
به طور خلاصه و به عنوان جمع بندی، “عملکرد مدیریت پروژه” و ” مدیریت یکپارچگی” ارتباطی قدرتمندی با یکدیگر دارند و مدیران باید برای موفقیت در پروژه، قادر به هماهنگی موثر بین افراد و فرآیندهای پروژه باشند.