نماد سایت ایمن سازان پای

کاریزمای سرپرست کارگاه در برقراری مدیریت ایمنی

سرپرست کارگاه

کاریزمای سرپرست کارگاه در برقراری مدیریت ایمنی

تحقیقات نشان می دهد که صنعت ساختمان به شدت از ضعف مهارت های رهبری در مدیران پروژه و سرپرستان کارگاه رنج می برد. این مسئله حتی در شرکت های عظیم ساختمانی نیز به وفور قابل مشاهد است. از سوی دیگر، صنعت ساختمان از شهرت بسیار بدی در زمینه بروز حوادث حین کار برخوردار است. آمارها نشان می دهد هر ساله حوادث متعددی در کارگاه های ساختمانی رخ می دهد. این حوادث سبب از دست رفتن سلامت و حتی جان بسیاری از افراد و تحمیل هزینه های مالی فراوان به شرکت های ساختمانی می گردد. براساس برآوردها می توان گفت تا ۴ درصد از GDP کل کشورهای جهان، در اثر بروز حوادث ساختمانی مستهلک می شود. از این رو، در این مقاله به اهمیت کاریزمای سرپرست کارگاه در برقراری مدیریت ایمنی در کارگاه های ساختمانی پرداخته ایم.

قرارگیری فعالیت های ساختمانی در لایه های متعدد کارفرمایی، مشاوره و پیمانکاری و استفاده از پیمانکاران جزء متعدد در پروژه های ساختمانی، برقراری مدیریت ایمنی از سوی رییس کارگاه را بسیار پیچیده می نماید. از سوی دیگر، استفاده از پرسنلی با سطح سواد و سابقه کار متفاوت، در محیطی بسیار پویا و متغیر سبب می شود بسیاری از این پرسنل، توجه چندانی به دستورات مرتبط با ایمنی نداشته باشند. لذا اولویت ایمنی برای مدیران کارگاهی و نحوه تعامل آن ها با ذینفعان پروژه است که میزان پایبندی به اجرای ایمن پروژه را تعیین می نماید.

تحقیقات نشان می دهد که مهارت های رهبری مدیران پروژه و سرپرستان کارگاه بطور مستقیم بر نحوه عملکرد کارکنان تاثیر می گذارد. البته این مهارت ها مفاهیم ثابتی نیستند که در شخصیت مدیر جای گرفته باشند. از آنجا که پروژه ها از فازهای مختلفی تشکیل شده اند و هر فاز، مقتضیات خاص خود را دارد، نیاز است که این مدیران به تناسب وضعیت پروژه، مدل مدیریتی خود را تغییر دهند. در واقع پروژه های ساختمانی برای مدیریت و سرپرستی به مردی برای تمام فصول نیاز دارند. اینجاست که کاریزمای سرپرست کارگاه در برقراری مدیریت ایمنی سبب می شود تا رییس کارگاه در تمام مراحل پروژه، اثرگذاری کافی را داشته باشد.

سرپرست کارگاه باید همواره گوش شنوایی برای دریافت اطلاعات مرتبط با خطاهای انسانی و مشکلات کارگاه داشته باشد با بتواند از بروز حوادث کارگاهی پیشگیری نماید. وی باید بتواند دیدگاه خود درخصوص میزان ارزشمندی جان انسان ها را به تمام عوامل پروژه منتقل نموده و در آن ها احساس تعهد را بیدار نماید. کاریزمای سرپرست کارگاه در برقراری مدیریت ایمنی سبب خواهد شد تمام مهندسان و کارگران، در راستای نیل به اهداف پروژه، نظام ایمنی (HSE) را در پروژه برقرار نمایند. رییس کارگاه می تواند این دیدگاه را در تمام سازمان پروژه از مدیران ارشد تا کارآموزان جدید پروژه نهادینه سازد. این موضوع باید با توجه به محیط پروژه، مکان و زمان اجرای آن، فرهنگ محلی پرسنل و فرهنگ سازمانی شرکت سازنده مطرح شود که علیرغم نیاز به دانش مدیریتی، بیشتر عملی هنرمندانه خواهد بود.

مقاله مرجع



دانلود مقاله

مطالب مرتبط

اقدامات تجهیز کارگاه در پروژه

اهمیت تجهیز کارگاه: برای اجرای پروژه های ساختمانی به تاسیسات، تجهیزات و ماشین آلات متعددی[...]

ادامه
ضایعات مصالح در پروژه های ساختمانی

ضایعات ساختمانی و محیط زیست: صنعت ساختمان به عنوان بزرگترین مصرف کننده منابع طبیعی در[...]

ادامه
راهکارهای کاهش اتلاف مصالح ساختمانی

راهکارهای کاهش اتلاف مصالح ساختمانی:طراحی طراحی تجهیز کارگاه به منظور افزایش راندمان مصرف مصالح. طراحی[...]

ادامه
تجهیز کارگاه ساختمانی در مگا پروژه ها

اهمیت تجهیز کارگاه در پروژه های بزرگ: گروه ایمن سازان پای، مقالات متعددی در زمینه[...]

ادامه
مدیریت پسماند در پروژه های ساختمانی

مدیریت پسماند در پروژه های ساختمانی: مدیریت پسماند در پروژه های ساختمانی به فرایندی اتلاق[...]

ادامه
خواص سنگدانه های بتنی بازیافتی

کاربرد مصالح بازیافتی ساختمان: مصالح حاصل از تخریب ساختمان های فرسوده، سهم زیادی از ضایعات[...]

ادامه
روش صحیح تخریب ساختمان

استفاده مجدد از ضایعات ساختمانی: در این مقاله به روش صحیح تخریب ساختمان به منظور[...]

ادامه
کاهش اتلاف مصالح در کارگاه های ساختمانی

اهمیت کاهش ضایعات ساختمانی: تحقیقات نشان می دهد که تا ۵۰ درصد از منابع طبیعی[...]

ادامه
اتلاف مصالح و ضایعات ساختمانی

آمار جهانی از ضایعات در صنعت ساختمان: کارهای ساختمانی همچون تخریب یا نوسازی ساختمان های[...]

ادامه
خروج از نسخه موبایل